Как да направим коледна панделка – 4 начина

Има толкова много забавни начини за украса за Коледа, но един страхотен начин да завържете своя декор (или опаковка за подарък) е с коледна панделка!

коледна панделка

Можете сами да изберете панделката и цветовата схема, за да направите вашата коледна украса изключително специална. Ако някога сте се чудили как да направите коледна панделка, както виждате на снимките, не търсете повече!

Ще ви покажем как да направите коледна панделка по четири различни начина, големи и малки.

Първо, ето някои неща, които трябва да вземете предвид, когато купувате вашите материали за коледна панделка :

Помислете за двустранна лента – Въпреки че не е необходима двустранна лента за всички тези коледни панделки , ние я препоръчваме, ако се притеснявате, че панделката ви ще се усуче. Двустранната лента гарантира, че дясната страна винаги е обърната нагоре!

Използвайте телена панделка за форма – Ако искате вашият панделка да има много форма или пълнота, използвайте телена панделка, за да е по-лесно да я подредите.

Острите ножици са ключови – острите ножици оставят чисти срезове и улесняват лесното рязане през множество слоеве и кабелна лента. Използвахме ножици за тъкани.

Готови?

Да започваме!

Как да си направим класически коледена панделка

Класическа коледна панделка е това, което всеки си представя, когато чуе думата „ коледна пнаделка “. Тази коледна панделка е най-лесна за приготвяне от четирите. Можете да използвате или обикновена лента, или телена лента, когато правите класическа панделка. Използвахме кабелна лента, която ни позволи да оформим бримките в пълни форми, вместо да ги поставяме плоски.

Упътвания

Стъпка 1: Създайте три бримки с вашата панделка. Две, които гледат нагоре, и една средна линия, която гледа надолу.

Стъпка 2: Пресечете дясната примка върху лявата примка, така че страната с висяща надолу опашка да сочи навън.

Стъпка 3: Сгънете дясната примка надолу през централната примка.

Стъпка 4: Подредете своята панделка и се наслаждавайте!

Как да си направим двойна панделка

За двойната коледна панделка предлагаме да използвате тънка двустранна лента без тел за най-добри резултати. Както можете да видите във видеото, ние използваме едностранна лента, която все още работи. Една от примките обаче ще бъде усукана, тъй като трябва да завъртите лентата на втората примка в стъпка 2, така че дясната страна все още да е обърната към вас.

Тъй като използвате пръстите си като водач, когато правите тези коледни панделки, те ще бъдат сравнително малки. Можете да приложите същата техника, като използвате нещо по-широко, като крака на стол, ако искате да направите голяма двойна дъга.

Упътвания

Стъпка 1: Нарежете дължина на лентата. Нашата беше дълга 18 см. След това направете знак за мир с показалеца и средния пръст и ги завъртете настрани. Поставете лентата върху показалеца и средния си пръст, оставяйки около 4 см припокриващи се, и задръжте лентата на място между палеца и показалеца си.

Стъпка 2: Увийте лентата надолу и около гърба на пръстите си веднъж. Повторете още един цикъл, така че лентата вече да е обърната надолу зад средния ви пръст.

Стъпка 3: Поставете лентата пред средния си пръст. Лентата все още трябва да е обърната надолу.

Стъпка 4: Завъртете лентата нагоре и зад средния си пръст, така че да е обърната от вас.

Стъпка 5: Преместете лентата напред, така че да лежи хоризонтално през вертикалните бримки на лентата.

Стъпка 6: Прокарайте конец през отвора между показалеца и средния пръст.

Стъпка 7: Завъртете опашката обратно наоколо, така че да пресича хоризонталната лента на лентата, като направите „x“.

Стъпка 8: Издърпайте опашката нагоре зад „x“ и затегнете панделката заедно, като стегнете центъра.

Как да си направим панделка за подарък

Обемната панделка е чудесен начин да направите своя подарък изпъкнал. Ако искате да отидете отвъд едноцветните панделки за подаръци, закупени от магазина, опитайте да направите свои собствени с панделка с шарки! Ще ви покажем как да направите лък за подарък в шест лесни стъпки.

Едностранната лента е подходяща за този тип коледна панделка. Можете да използвате лента без тел или със тел, въпреки че лентата с тел придава по-добра форма. Тъй като ще режете няколко слоя панделка, ще ви трябват остри ножици, като ножици за тъкани, за да създадете този лък. Подаръчната панделка използва много лента (използвахме почти 165см в нашата 11.40 см широка панделка), така че ако планирате да направите няколко подаръчни панделки, не забравяйте да се запасите с лента.

Упътвания

Стъпка 1: Измерете колко широка искате дъгата, като държите лентата прикрепена към макарата, ако не сте сигурни колко слоя искате.

Стъпка 2: Сгънете тази дължина навътре. Продължете да сгъвате, докато получите желания брой бримки (едно сгъване се равнява на една бримка). След като приключите, отрежете края на лентата. Сега ще имате един голям пръстен.

Стъпка 3: Вземете двата края на този пръстен и ги поставете заедно, така че те (и свободният край на лентата) да са в горния център.

Стъпка 4: Нарежете прорези в центъра на лентата. Трябва да изрежете от лявата и дясната страна на около една трета от всяка страна.

Стъпка 5: Прокарайте тел за цветя през разрезите и я завъртете здраво, за да я закрепите.

Стъпка 6: Издърпайте и завъртете всяка примка, за да запълните лъка си.

Как да си направим голяма коледна панделка

Този голям панделка е идеална за венец. Използвайте я, за да украсите зеленината си или го поставете на вратата или стълбището, за да добавите празничност към дома си! Едностранната лента с тел е най-подходяща за този проект. Ако не сте сигурни колко голяма искате всяка примка, оставете панделката на макарата, докато създавате лъка.

Упътвания

Стъпка 1: С дясната страна на лентата нагоре, определете колко дълга искате да бъде опашката на вашата лента.

Стъпка 2: От тази точка завъртете лентата така, че страната, която е най-близо до макарата, да е с грешната страна нагоре.

Стъпка 3: Хванете края, където грешната страна е обърната нагоре, и го навийте надолу към опашката и обратно, за да създадете кръг. Завъртете лентата така, че дясната страна да е обърната нагоре от двете страни. Сега трябва да имате централната си линия.

Стъпка 4: Сгънете лентата обратно към дъното на централната примка, за да създадете първата си странична примка.

Стъпка 5: Завъртете лентата така, че дясната страна да сочи нагоре и направете друга примка от противоположната страна.

Стъпка 6: Повторете, докато не напълните лъка си с желания брой бримки

Стъпка 7: Отрежете парче тел за цветя и прокарайте през централната примка и около останалата част от лъка. Завъртете, за да закрепите.

Стъпка 8: Измерете втората си опашка, така че да е равна на първата, и изрежете лентата от макарата.

Прочетете още :

9 страхотни персонализари подаръци за Свети Валентин за мъж

24 персонализирани подаръци за Коледа за цялото семейство

Най- добрите пожелания за рожден ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *