Подарък за годишнина от сватба

Първата година от брака е най – сладка , тя е като всекидневен меден месец , но чудите ли се какъв подарък за годишнина от сватба трябва да си подарите или да подарите ?

Независимо дали правите ръчно изработен подарък на партньора си или търсите подаръци за повод за вашите приятели (особено ако сте пропуснали техния сватбен регистър), има няколко съвета за етикет, които трябва да имате предвид, когато правите подарък за годишнина от сватба .

Първата година от брака е една от най-значимите за щастливата двойка, тъй като представлява годината на „хартията, символизираща празната страница, която ви дава вашият нов брак“, каза Джесика Слоун, организатор на събитието и творчески директор.

Докато преминавате от младоженци към по-утвърдено, дългосрочно партньорство, експертите преценяват най-добрите подаръци, които да дадете на съпруга си след първите 365 дни.

Какво означава първата годишнина от сватбата?

Докато съвременните двойки са склонни да съжителстват преди брака, първата годишнина задава тона за бъдещи годишнини. Традиционно за първата годишнина от сватбата се подарява хартия, защото тя символизира новото начало. По-модерните двойки обаче са склонни да отбележат повода с часовник, „за да отбележат времето, което сте прекарали заедно“, сподели Слоун.

Когато става въпрос за подарък за 1 годишнина, Слоун препоръчва да подчертаете специалния ден с фото книга или персонализиран предмет. „За двойки, които са написали собствените си обети или са имали смислено четене по време на церемонията си, помислете дали да не го поставят в рамка“, добави тя.

Но не е нужно да се придържате към традиционните подаръци! Двойките също могат да си спомнят с нещо по-лично или да се похарчат на почивка.

„Твърдо вярвам, че [всичко е допустимо], стига подаръкът да е обмислен и следователно въздействащ“, сподели Джейми Кътчман Уин, експерт по подаръци и основател на Marigold & Grey.

Тя отбеляза, че докато повечето любими хора не са в крак с годишнината от сватбата на двойката след церемонията и приема, даването на уникален подарък, за да отпразнуват първата им година заедно, е обмислен ход, ако двойката не е имала сватбен регистър в първото място.

„Те избират подаръци, които най-много се отнасят до двойката и това, което може да им хареса, вместо да бъдат ограничени до подаръци въз основа на броя на годините заедно.“

Защо първата годишнина от сватбата е хартиена?

Освен традицията, хартията е много символична и основен крайъгълен камък във вашата връзка. „Хартията е подходящо начало, защото материалът е деликатен, точно като ранните етапи на вашия брак. Освен това е символичен – празните страници са напомняне за тази нова глава от живота ви като женен дует“, каза изпълнителен редактор и сватбен експерт в Възелът, Лорън Кей.

Има много начини да отпразнувате тази традиционна годишнина с предмети, свързани с хартия. Кей препоръча да подарите канцеларски материали, билети за концерт, книга, отпечатана снимка от медения ви месец или искрен предмет на изкуството.

Подарък за 5 годишнина от сватбата

Комплект картини за подарък

Всяка годишнина носи своите символи, които могат да подскажат много видове подаръци. Ето символи, свързани с 5 годишнина от сватбата:

Традиционен символ: Дървото символизира силата на вашата брачна връзка. Дървото е издръжливо и дълготрайно, което показва стабилна връзка.

Съвременен/модерен символ: Сребърните прибори са модерният символ за тази година. Това е напомняне за връзката, която двамата сте създали, докато сте споделяли храна помежду си и с децата си.

Скъпоценен камък: сапфир или розов турмалин са скъпоценните камъни, свързани с тази годишнина.

Цвят: Няколко цвята са свързани с петата годишнина, включително синьо, розово или тюркоазено.

Цвете: Маргаритката е цветето на петата годишнина. На езика на цветята маргаритките представляват невинност, лоялна любов, никога няма да кажа, и чистота.

Подходящ подарък за пета годишнина от сватбата са :кухненски прибори (сребърни или дървени )

 • Дървени кошници
 • Шейкър кутии
 • Абонамент за списание
 • Дървен пъзел
 • Дървено преспапие
 • Книгоразделители
 • Арт принт на дървета
 • Дървена табелка или фамилен знак
 • Дървен комплект за салата
 • Дървена поставка за вино
 • Дървена скулптура или дърворезба
 • Дървени рафтове
 • Шкаф за любопитство от дърво
 • Мебели от върбови клонки
 • Малки дървени сгъваеми маси
 • Дървена маса за пинг-понг
 • Плетени мебели
 • Бонсай дърво

Напълнете дървена кутия с любовна бележка, книга за романтика, любовни купони, снимка на двама ви и други значими предмети

Планирайте уникална ваканция в национална гора и представете маршрута, билетите, пътната карта и други елементи, свързани с пътуването, в дървена кутия за спомен

Подарък за 10 годишнина от сватбата

След десет години брак вероятно сте виждали много смях, много компромиси и известно разочарование. Освен това сте дали и получили много подаръци за годишнини.

Независимо дали става дума за вашия съпруг или дългогодишен приятел, който празнува важен юбилей, има голям шанс да се борите с това кое е най-подходящо .

След години на размяна на подаръци за рожден ден, подаръци просто защото и подаръци за Деня на жената , вероятно се чудите какво остава по-отношение на идеите за подарък за 10-та годишнина от сватбата.

Алуминият, е традиционен симвл на 10-годишнината, представляват сила, издръжливост и постоянство – с други думи, черти на връзката, които почти сигурно са били фино настроени през десетилетието на брака.

Когато става въпрос за подаръци за 10-годишна годишнина от сватбата, металните бижута и други предмети, изработени от алуминий, са начини да прегърнете традиционната тема.

 • Алуминиви бижута
 • Персонализирани алуминиеви чаши
 • Алуминиеви копчета за ръкавели

Всяка годишнина с вашата любов е ден за празник независимо дали сте заедно 5 , 10 или 50 години . Незабравйяте да се насладите на романтичн вечеря във вашата компания и ,че времето прекарано заедно е най-ценно !

Очаквайте втора част с подарък за перлена сватба ,сребърна сватба , диамантена сватба и разбира се златна сватба , която ние (и аз ) пожелаваме на всеки от вас !

One thought on “Подарък за годишнина от сватба

 1. Pingback: Подарък за жена на 40 (2023) - Podarakzateb.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *