Подарък за годишнина от сватба

Първата година от брака е най – сладка , тя е като всекидневен меден месец , но чудите ли се какъв подарък за годишнина от сватба трябва да си подарите или да подарите ?

Независимо дали правите ръчно изработен подарък на партньора си или търсите подаръци за повод за вашите приятели (особено ако сте пропуснали техния сватбен регистър), има няколко съвета за етикет, които трябва да имате предвид, когато правите подарък за годишнина от сватба .

Подарък за годишнина от сватба

Първата година от брака е една от най-значимите за щастливата двойка, тъй като представлява годината на „хартията, символизираща празната страница, която ви дава вашият нов брак“, каза Джесика Слоун, организатор на събитието и творчески директор.

Докато преминавате от младоженци към по-утвърдено, дългосрочно партньорство, експертите преценяват най-добрите подаръци, които да дадете на съпруга си след първите 365 дни.

Може да е трудно да изберете идеалния подарък, който изразява вашата любов и признателност. Ето защо съм тук, за да помогна!

В тази статия ще ви дам няколко идеи за избор на най-добрия подарък за годишнина от сватбата за вашия партньор.

От традиционни подаръци до уникални подаръци, имам много предложения, които ще покажат колко много ви е грижа.

Продължете да четете, за да намерите идеалния начин да отбележите този крайъгълен камък във вашата връзка!

Какво означава първата годишнина от сватбата?

Първата годишнина от сватбата е огромен крайъгълен камък в отношенията на всяка двойка. Той отбелязва първата пълна година от брака и празнува цялата радост, любов и интимност, които сте споделили двамата от деня на сватбата ви.

Първата годишнина е невероятна възможност да помислите за невероятното пътешествие, на което сте били заедно през последните 12 месеца. Това е време за размисъл върху всички хубави моменти, които сте споделили, както и за всички нови преживявания и етапи, които сте постигнали заедно.

От планирането на вашата мечтана сватба до първата ви ваканция като съпруг и съпруга, това беше диво пътуване! Поглеждането назад към всичко, което сте постигнали заедно само за една година, може да бъде невероятно вдъхновяващо и да ви напомни защо изобщо сте се оженили.

Докато гледате напред към бъдещето си заедно, отделете малко време, за да оцените докъде сте стигнали и колко любов има между вас двамата.

Но не е нужно да се придържате към традиционните подаръци! Двойките също могат да си спомнят с нещо по-лично или да се похарчат на почивка.

„Твърдо вярвам, че [всичко е допустимо], стига подаръкът да е обмислен и следователно въздействащ“, сподели Джейми Кътчман Уин, експерт по подаръци и основател на Marigold & Grey.

Тя отбеляза, че докато повечето любими хора не са в крак с годишнината от сватбата на двойката след церемонията и приема, даването на уникален подарък, за да отпразнуват първата им година заедно, е обмислен ход, ако двойката не е имала сватбен регистър в първото място.

„Те избират подаръци, които най-много се отнасят до двойката и това, което може да им хареса, вместо да бъдат ограничени до подаръци въз основа на броя на годините заедно.“

Защо първата годишнина от сватбата е хартиена?

Винаги ми е било любопитно защо първата годишнина от сватбата се празнува с хартия. Не изглежда като най-романтичния подарък, но е пропит с традиция и има важно значение за двойките.

В края на краищата хартията е крехка, но също така може да издържи на времето; това е символ на началото на един брак и надеждите за неговото бъдеще.

Концепцията за хартията като традиционен подарък за годишнина датира от викторианска Англия, когато съпрузите подаряват на жените си ръчно изработени канцеларски материали или хартиена дантела. Този обичай в крайна сметка беше възприет от други страни по света като начин за изразяване на любов и признателност един към друг чрез обмислени подаръци.

Днес хартиените подаръци за годишнина се предлагат в много форми, от ръчно изработени картички и лексикони до изрезки от вестници от сватбения ден. Те често са символи, които напомнят на двойките за обещанията, които са дали в техния специален ден, и служат като постоянно напомняне за тези ангажименти с течение на времето.

С такава значима символика зад себе си, не е чудно, че хартията остава толкова популярен начин за празнуване на първата годишнина от сватбата!

Освен традицията, хартията е много символична и основен крайъгълен камък във вашата връзка. „Хартията е подходящо начало, защото материалът е деликатен, точно като ранните етапи на вашия брак. Освен това е символичен – празните страници са напомняне за тази нова глава от живота ви като женен дует“, каза изпълнителен редактор и сватбен експерт в Възелът, Лорън Кей.

Има много начини да отпразнувате тази традиционна годишнина с предмети, свързани с хартия. Кей препоръча да подарите канцеларски материали, билети за концерт, книга, отпечатана снимка от медения ви месец или искрен предмет на изкуството.

Подарък за 5 годишнина от сватбата

Комплект картини за подарък

Време е да започнете да мислите за идеалния подарък за вашата пета годишнина от сватбата! Това е специален важен момент и искате да сте сигурни, че ще бъде отбелязан с нещо значимо.

Независимо дали пазарувате за съпруга си или търсите подарък за годишнина, който да направите заедно, има много страхотни възможности.

Ако се чувствате традиционни, можете да отидете с класическия подарък за 5-та годишнина: дърво! Това може да бъде всичко – от издълбана дървена скулптура или мебел до нещо по-креативно като дървена дъска за рязане или кутия за бижута.

Ако дървото наистина не ви харесва, обмислете вместо това да вземете нещо сребърно – това е друг популярен избор за пети годишнини. Сребърните бижута, фоторамките и дори кухненските съдове са прекрасни подаръци, които ще издържат много години напред.

Какъвто и подарък да изберете, най-важното е той да идва от сърце. Ръчно изработена картичка или писмо, изразяващо вашата любов и признателност, би било също толкова специално, колкото всеки физически предмет.

Какъвто и маршрут да поемете, уверете се, че той казва колко ви е грижа и чества този специален момент във връзката ви!

Всяка годишнина носи своите символи, които могат да подскажат много видове подаръци. Ето символи, свързани с 5 годишнина от сватбата:

Традиционен символ: Дървото символизира силата на вашата брачна връзка. Дървото е издръжливо и дълготрайно, което показва стабилна връзка.

Съвременен/модерен символ: Сребърните прибори са модерният символ за тази година. Това е напомняне за връзката, която двамата сте създали, докато сте споделяли храна помежду си и с децата си.

Скъпоценен камък: сапфир или розов турмалин са скъпоценните камъни, свързани с тази годишнина.

Цвят: Няколко цвята са свързани с петата годишнина, включително синьо, розово или тюркоазено.

Цвете: Маргаритката е цветето на петата годишнина. На езика на цветята маргаритките представляват невинност, лоялна любов, никога няма да кажа, и чистота.

Подходящ подарък за пета годишнина от сватбата са :кухненски прибори (сребърни или дървени )

  • Дървени кошници
  • Шейкър кутии
  • Абонамент за списание
  • Дървен пъзел
  • Дървено преспапие
  • Книгоразделители
  • Арт принт на дървета
  • Дървена табелка или фамилен знак
  • Дървен комплект за салата
  • Дървена поставка за вино
  • Дървена скулптура или дърворезба
  • Дървени рафтове
  • Шкаф за любопитство от дърво
  • Мебели от върбови клонки
  • Малки дървени сгъваеми маси
  • Дървена маса за пинг-понг
  • Плетени мебели
  • Бонсай дърво

Напълнете дървена кутия с любовна бележка, книга за романтика, любовни купони, снимка на двама ви и други значими предмети

Планирайте уникална ваканция в национална гора и представете маршрута, билетите, пътната карта и други елементи, свързани с пътуването, в дървена кутия за спомен

Подарък за 10 годишнина от сватбата

Сигурна съм, че искате да направите 10-ата си годишнина от сватбата още по-специална и намирането на идеалния подарък може да бъде трудно.

Защо тази година не изберете нещо класическо, но смислено?

Традиционните подаръци за 10-та годишнина от сватбата са калай или алуминий, които представляват силата на връзката ви през последното десетилетие.

Бихте могли да получите нещо, направено от калай или алуминий – като вятърна камбана – или бихте могли да включите тези материали в нещо, което е по-лично.

Помислете за комплект бижута за двойка и от двата метала, може би с диаманти като акценти.

Като алтернатива можете да резервирате изживяване заедно – като например полет с балон с горещ въздух – и да го представите в тенекиена кутия с алуминиеви декорации.

Без значение какво изберете, жестът ще покаже на партньора ви колко много означава за вас след 10 години брак.

След десет години брак вероятно сте виждали много смях, много компромиси и известно разочарование. Освен това сте дали и получили много подаръци за годишнини.

Независимо дали става дума за вашия съпруг или дългогодишен приятел, който празнува важен юбилей, има голям шанс да се борите с това кое е най-подходящо .

След години на размяна на подаръци за рожден ден, подаръци просто защото и подаръци за Деня на жената , вероятно се чудите какво остава по-отношение на идеите за подарък за 10-та годишнина от сватбата.

Алуминият, е традиционен симвл на 10-годишнината, представляват сила, издръжливост и постоянство – с други думи, черти на връзката, които почти сигурно са били фино настроени през десетилетието на брака.

Когато става въпрос за подаръци за 10-годишна годишнина от сватбата, металните бижута и други предмети, изработени от алуминий, са начини да прегърнете традиционната тема.

  • Алуминиви бижута
  • Персонализирани алуминиеви чаши
  • Алуминиеви копчета за ръкавели

Всяка годишнина с вашата любов е ден за празник независимо дали сте заедно 5 , 10 или 50 години . Незабравйяте да се насладите на романтичн вечеря във вашата компания и ,че времето прекарано заедно е най-ценно !

Първата годишнина от сватбата е важен момент в отношенията на двойката. За мнозина това бележи момента, в който обвързаността им един с друг става още по-силна и затова си заслужава да се отпразнува.

С обмислени подаръци като хартия за 1-вата годишнина, дърво за 5-тата и диамантени бижута за 10-ата, можете да покажете на партньора си колко много държите на него.

Така че защо не се възползвате от тази възможност да ги изненадате с нещо специално, което ще укрепи връзката ви и ще направи тази годишнина незабравима?

Очаквайте втора част с подарък за перлена сватба ,сребърна сватба , диамантена сватба и разбира се златна сватба , която ние (и аз ) пожелаваме на всеки от вас !

2 thoughts on “Подарък за годишнина от сватба

  1. Pingback: Подарък за жена на 40 (2023) - Podarakzateb.eu

  2. Pingback: 20 оригинали пожелания за годишнина от сватба (2023) - Podarakzateb.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *